Primera trobada escoles hortolanes del Vallès

2017-03-14


El 8 de juliol de 2016 es celebrava als voltants de Santa Maria de Gallecs la primera trobada del que havia de ser la Xarxa d'Escoles Hortolanes del Vallès.
S'hi van presentar una vintena d'escoles i instituts a més de diversos projectes al voltant de l'educació, l'agroecologia i la transició eco-social del Vallès (cooperatives de consum, pagesos, permacultors i artesans).

Començàvem doncs un radiant matí d'estiu en un dels millors paratges del Vallès agraint l'assistència de tanta gent en unes dates gens fàcils.

El gruix de la jornada va consistir en tallers i dinàmiques rotatius on els assistents van conèixer quatre projectes (La cooperativa de consum La Magrana Vallesana, el projecte de voluntariat a l'hort de Harmonia 2.0 a Les Franqueses, el projecte d'Aula Verda i el projecte de recuperació de llavors antigues de Llavors Orientals).

A més a més els assistents van compartir l'estat dels seus propis horts, van definir els conceptes clau de les escoles hortolanes i van projectar els seus horts ideals Més tard i en plenari, tots els assistents van expressar la necessitat de la creació de la Xarxa d'escoles Hortolanes del Vallès i allà mateix es va constituir la xarxa: Una agrupació de escoles, entitats i pagesos per a educar de manera diferent a través dels horts escolars.

La jornada es va cloure entre danses i bons aliments de Gallecs, perquè de l'hort a l'art hi ha poques lletres de diferència i perquè les grans ocasions, és obligatori celebrar-les!