Escoles Hortolanes ja aplega 29 centres educatius amb hort propi
La iniciativa, que coordina el Casal del Mestre, crea una web per compartir experiències

2017-03-24


El dia 14 de març al museu de Ciències Naturals de La Tela de Granollers es va presentar oficialment la Xarxa d'escoles Hortolanes.
Va ser un acte coral, molt participat que es va desenvolupar de la següent manera:

En primer lloc van intervenir en Toni Petit i l'Oriol Guinart del seminari d'Educació per la Transició del Casal del Mestre de Granollers per donar la benvinguda i explicar d'on surt la idea de la xarxa d'escoles hortolanes en el marc de les línies de treball del seminari (link dels documents d'en coromines a recursos).
A continuació es van presentar dos experiències: La de l'associació de voluntaris Harmonia 2.0 de les Franqueses, que entre altres activitats donen suport als horts escolars del municipi i l'experiència de l'"Escola que Camina" de l'Escola Mestres Muguet-Cortés de Vilanova on els nens i nenes aprenen en contacte amb l'entorn natural.

A continuació els dissenyadors d'aquesta mateixa web en Roger i l'Arnau ens van explicar la imatge basada en l'acrònim i alhora onomatopeia EH! que esdevé un toc d'atenció sobre la importància de les escoles hortolanes i el funcionament de la nova web.
Les intervencions van acabar amb la conversa amb en Ricard Alcojor de Llavors orientals que va reflexionar al voltant de l'horta escolar i de les feines de l'hort a la primavera.

Finalment les entitats col·laboradores (La Magrana Vallesana, Llavors Orientals, L'Hort de l'Espelt, El Casal del Mestre, Granollers en Transició i Harmonia 2.0) van entregar els diplomes acreditatius a les escoles que formen part de la xarxa i un present en forma de planter de ceba Campeny i enciam Llarg de Tremp, planter que ens vam comprometre a fotografiar en els nostres centres (quan el plantem, quan el cuidem i quan el collim).